Home » Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud

Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud

Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud

Kunt u vanwege de coronacrisis uw personeel niet betalen? Wellicht komt u voor de “NOW” (Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud) regeling in aanmerking. De “NOW” regeling vervangt (tijdelijk) de regeling werktijdverkorting.

Kom ik in aanmerking?

Iedere ondernemer die vanwege de coronacrisis meer dan 20% omzetdaling heeft en derhalve hun werknemer(s) niet kunnen betalen, komt voor de NOW regeling in aanmerking. De regeling kent een vergoeding van maximaal 90% in de door u te maken loonkosten. Voorwaarden is dat u de medewerkers 100% van hun salaris dient te betalen en u geen ontslagvergunning aanvraagt op grond van bedrijfseconomische omstandigheden. De regeling geldt ook voor tijdelijke contracten en uitzendovereenkomsten.

Hoogte tegemoetkoming

De hoogte van de tegemoetkoming in de loonkosten is afhankelijk van de terugval in omzet, maar maximaal 90% van de loonsom. Hieronder enkele voorbeelden:

 • bij een omzetverlies van 100% ontvangt u 90% van de loonsom;
 • bij een omzetverlies van 50% ontvangt u 45% van de loonsom;
 • bij een omzetverlies van 25% ontvangt u 22,5% van de loonsom.

Waar kan ik de NOW aanvragen?

De NOW wordt uitgevoerd door het UWV waar u ook de tegemoetkoming moet aanvragen. Op grond van de aanvraag wordt een voorschot van 80% van de verwachte tegemoetkoming betaald. Na afloop wordt de definitieve omzetdaling vastgesteld en wordt dus ook de definitieve tegemoetkoming bepaald. De NOW geldt ook voor flex contracten waarvoor de werkgever geen loondoorbetalingsplicht heeft.

Ondersteuning door Ansbertus

Door de uitbraak van de coronacrisis willen de meeste ondernemers niks liever dan overleven en doorgaan met hun onderneming. Ansbertus ondersteunt en helpt u met het aanvragen van de NOW regeling. U heeft de zekerheid dat de aanvraag juist en correct wordt ingediend en geen verassingen achteraf.

 • De aanvraagt wordt verzorgd door ervaren arbeidsrechtjuristen;
 • U kunt rekenen op de kennis en ervaring van Ansbertus.
 • Wij helpen u tegen een vaste prijs

Wij helpen u graag bij de aanvraag van de NOW regeling. Vul voor meer informatie onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met u op. Ook ‘s-avonds en in het weekend. Wilt u direct worden geholpen? Bel ons op telefoonnummer 088-2016598.

Aanvraagformulier NOW

(Het achterlaten van uw contactgegevens verplicht u niet tot het afnemen van deze dienst. Wij nemen contact met u op om het e.e.a. te bespreken.)

  Uw bedrijfsnaam

  Uw naam

  Uw emailadres

  Uw telefoonnummer

  Alle blogs

  Door |2020-04-01T14:58:07+02:0020/03/2020|Arbeidsrecht, Coronacrisis|Reacties uitgeschakeld voor Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud
  Ga naar de bovenkant