Certificering van uw zorginstelling volgens de HKZ

Vakkundig en snel HKZ gecertificeerd? Dat is mogelijk door de pragmatische begeleiding van onze HKZ specialisten. Betaalbaar en volledig afgestemd op uw organisatie. Wij kennen korte doorlooptijden. Na een succesvol traject is aantoonbaar dat binnen uw organisatie de cliëntveiligheid en kwaliteit van de geleverde zorg gewaarborgd is.

Waarom een HKZ certificering?

Volgens de Kwaliteitswet Zorginstellingen en de wet BIG moet een zorgaanbieder ervoor zorgen dat de kwaliteit van de zorg systematisch moet worden bewaakt, beheerst en verbeterd. Met een HKZ certificering bewijst u dat u aan de wettelijke eisen voldoet. De HKZ norm is afgeleid van de ISO-9001. Per branch is een specifieke HKZ-norm ontwikkeld. Ook belangrijke inkooppartners zoals cliëntenorganisaties en zorgverzekeraars hebben als eis dat een zorginstelling over een kwaliteitssysteem beschikt. Alternatieven voor HKZ zijn ISO 9001 en ISO Healthcare. Ansbertus adviseert u graag welke norm het beste bij uw organisatie past.

Tarieven

Vanaf € 1750,- ex BTW kunt u al beschikken over een HKZ certificaat. De prijs is afhankelijk van de groote van uw organisatie en de wijze waarop u op dit moment uw organisatie hebt ingericht. Vraag een offerte aan of bel met een van onze HKZ adviseurs 088-2016598.

Ontvang binnen 2 uur een persoonlijke offerte

In 4 stappen succesvol gecertificeerd

Wij begeleiden uw organisatie in 4 praktische stappen naar certificering.

Ansbertus is gespecialiseerd in het adviseren en implementeren van de verschillende HKZ normen. Een gedegen samenwerking begint bij ons met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij zijn erg geïnteresseerd en benieuwd naar de unieke kwaliteiten van uw organisatie. Waarom? Omdat wij vinden dat een managementsysteem aansluiting moet vinden op het bestaansrecht en kernwaarden van uw zorginstelling. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt u uitgebreid geinformeerd over de verschillende normen binnen de HKZ en beantwoorden wij al uw vragen op dit gebied.

Om het traject naar een managementsysteem te starten is het van belang om de huidige organisatiestructuur in kaart te brengen. Uw organisatie en haar medewerkers zijn uniek. Daarom stellen wij voor uw organisatie een gepersonaliseerde plan van aanpak op. Voor het opstellen van het plan van aanpak wordt er door ons een inventarisatie uitgevoerd.

De inventarisatie bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Nulmeting norm(en)
 • DZS-scan

Tijdens de nulmeting achterhalen wij welke maatregelen al zijn geïmplementeerd en welke processen al zijn beschreven of gedocumenteerd op het gebied van informatiebeveiliging. Door middel van onze scan wordt een analyse gemaakt in welke mate uw organisatie zich inzet voor het welzijn van medewerkers en cliënten.

Op basis van de inventarisatie stellen wij een plan van aanpak op, inclusief concrete acties, taakverdeling, tijdsbestek en kosten van het totale traject. Na de nulmeting weet u precies waar uw organisatie staat en hetgeen uw organisatie nodig heeft om (opnieuw) te worden gecertificeerd.

Aan de hand van het plan van aanpak gaan wij samen met u over tot het implementeren van het kwaliteitmanagementsysteem. Het traject wordt tussentijds beoordeeld waardoor u tijdig kan bijsturen. Een pragmatische aanpak kenmerkt onze werkwijze met tijdwinst als gevolg zonder verlies van kwaliteit.

De certificeringsfase bestaat uit twee onderdelen.

 • De pre-audit
 • Certificering door externe auditor

Bij de pre-certificering zal een interne auditor de implementatie beoordelen zoals dat bij een externe audit geschiedt. Dit wordt gedaan om zeker van te zijn dat alle onderdelen juist en correct zijn geïmplementeerd. Dit noemen wij auditgarantie.

Na de pre-audit vindt certificering door een externe auditor plaats en is de implementatie van de HKZ norm geslaagd.

De toegevoegde waarde van Ansbertus

Ansbertus combineert haar juridische kennis met de vereisten van de HKZ norm. Processen sluiten zoveel mogelijk op elkaar aan en daar plukt u de vruchten van. De meeste HKZ adviseurs van Ansbertus zijn tevens auditoren die organisaties volgens de verschillende HKZ normen certificeren. Dat brengt een enorme kennisvoorsdeel met zich mee, met besparing op tijd en geld als gevolg.

Direct persoonlijk advies?

Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u op werkdagen binnen 4 uur terug.

  Uw bedrijfsnaam

  Uw naam

  Uw emailadres

  Uw telefoonnummer

  Volg gratis onze HKZ masterclass

  Laat u zich helemaal informeren op het gebied van de HKZ. Na het volgen van deze masterclass bent u bekend met de verschillende HKZ-normen en waarom een HKZ certificering van belang is. U wordt getraind door een ervaren HKZ auditor en ontvangt een officiële deelname certificaat.

  Ja, ik meld aan voor de gratis masterclass

   

  Bel ons gerust met al uw vragen. 088-2016598

  Lineke Kooistra
  Lineke KooistraIntakespecialist HKZ
  Jan Noordeloos
  Jan NoordeloosImplementatieadviseur HKZ