Bijzonder uitstel belastingen 

Vanwege de coronacrisis zullen vele ondernemers in tijdelijke financiële problemen verkeren. Het kabinet heeft besloten dat u de Belastingdienst kan vragen om bijzonder uitstel van betaling te verlenen. Dit kan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (BTW) en loonheffingen.

Hoe vraag u uitstel aan?

Uitstel aanvragen kan uitsluitend schriftelijk geschieden. Het is van belang dat het verzoek tot uitstel van betaling schriftelijk wordt gemotiveerd. De Belastingdienst zal na ontvangst van uw verzoek beoordelen of de gevraagde uitstel wordt verleend. Wordt het verzoek verleend, dan krijgt u 3 maanden uitstel. Een boete voor het niet op tijd betalen van btw of loonheffingen hoeft u niet te betalen.

Deskundige verklaring

Wij adviseren u om uw verzoek tot uitstel door een professional, zoals een fiscaal jurist, belastingadviseur of accountant te laten opstellen. De professional moet uitgebreid motiveren waarom u in de financiële problemen bent gekomen. Het verzoek dient zonodig met aanvullende bewijsstukken worden onderbouwd. Denk hierbij aan het leveren van bewijs dat u echt niet in staat bent om de belasting te betalen. Voor de eerste 3 maanden uitstel is geen verklaring van een  deskundige (bijvoorbeeld accountant of brancheorganisatie) nodig.

Ondersteuning door de fiscalisten van Ansbertus 

De fiscalisten van Ansbertus ondersteunen u graag bij het opstellen van het verzoek tot uitstel van betaling. Vul hiervoor onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. U kunt ook telefonisch contact met ons op telefoonnummer 088-2016598

Contactformulier 

    Uw naam

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Onderwerp

    Uw bericht